Igår spenderade jag min dag med ett verksamhetsbesök på barn- och ungdomskliniken här på Västerviks sjukhus. Jag fick bära likadana kläder som de andra. Något som jag tyckte var roligt är att kläderna går efter vikt och inte vanliga klädstorlekar.

På förmiddagen fick jag gå med en sjuksköterska för att se och höra hur en vanlig arbetsdag ser ut. Hon berättade även en del om hur hela verksamheten ser ut med olika avdelningar och ansvarsområden. Sjuksköterskor har många fler ansvarsområden än vad jag trodde i alla fall, speciellt mer administrativt. 50-60% av hennes arbetsdag består av administrativt arbete.

På eftermiddagen fick jag gå bredvid en barnläkare och närvara vid två patientbesök.

Under

fikarasterna och luncherna hade jag möjlighet att prata med flera i personalen vilket var väldigt givande. Jag fick en helt annan bild av deras vardag. Det är inte endast en läkare och en sjuksköterska utan verksamheten består av så otroligt många fler. Jag fick många bra förbättringsförslag som jag ska bära med mig till vår landstingsgrupp. Det fanns även några saker som jag själv reagerade på och har idéer om.

En mycket lyckad och inspirerande dag helt enkelt.

Ps. Vilka hjältar vi har inom vården. Jag känner mig mycket trygg.