En gång i månaden anordnar Västervik Framåt AB morgonsoffa här i Västerviks kommun. Morgonsoffan är tänkt som en företagsträff, men alla är självklart välkomna. Jag går dit i egenskap av politiker.

Programledaren är Julia Rosqvist, hon är duktig och ett riktigt energiknippe. (bild lånad)

Det börjar alltid klockan 07:30 med frukost. Sedan vid klockan 08:00 börjar själva morgonsoffan och håller igång till runt klockan 09:00. Julia börjar med att läsa lite nyheter från dagens Västerviks tidning. Idag kunde vi bland annat läsa om Västervik Motorsport AB som gjorde ett lysande ekonomiskt fjolår och plussade med 607 000 kr, riktigt roligt att höra!

Morgonens värd var Västerviks sjukhus, Landstinget Kalmar. Henrik Holmberg, sjukhuschef och Krister Björkegren, utvecklingsdirektör berättade om deras verksamhet på Västervik sjukhus. De berättade bland annat att det kommer vara runt 500 stycken pensionsavgångar inom de kommande tio åren. Viket innebär att det kommer vara en hel del lediga arbeten på Västerviks sjukhus.

Månadens servicepartner var TR motion & hälsa. Två familjer som länge har varit anställda i företaget har sedan årsskiftet tagit över och driver nu TR motion & hälsa. De berättade om sitt första kvartal som ägare och vad företaget erbjuder sina kunder. De tryckte på att man går dit i förebyggande syfte till en god hälsa och att det är viktigt att man har roligt när man tränar. Det är viktigt att hitta just den form av träning som man trivs bäst med.

Malin Sjölander och jag brukar gå dit när vi får möjlighet. Det är ett riktigt bra och lyckat koncept. Många företagare och privatpersoner samlas och nätverkar med varandra samtidigt som man får en uppdatering om vad som är på gång i Västerviks näringsliv. Jag säger som jag brukar säga, Västervik har verkligen potential att växa och bli bättre. För allt bra kan bli bättre, eller hur?